Woonomgeving | Emma Appartments

Het nabije centrum
Rotterdam is een jonge, dynamische stad. Al van veraf herken je de indrukwekkende skyline, waaronder de ranke Erasmusbrug die de stad haar kenmerkende aanblik geeft. Rotterdam staat internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst, zoals de beroemde Kubuswoningen en het binnenkort te openen nieuwe Centraal Station. Met een van de grootste havens ter wereld is Rotterdam met recht een wereldstad waar het prettig is te wonen, te werken of te studeren. 

In 1940 werd de historische binnenstad van Rotterdam grotendeels verwoest door een bombardement. Rotterdam was in haar hart getroffen, vanwege de vele historische gebouwen die daarbij verloren gingen. Maar rotterdammers staan ook bekend om hun praktische en nuchtere instelling, waardoor de stad door de wederopbouwna de oorlog  en de vele nieuwbouwprojecten tot op vandaag, een grote aantrekkingskracht heeft op, met name een jong en internationaal publiek.

Rotterdam is het hele jaar door shopstad bij uitstek

In Rotterdam is veel te doen en te beleven. Met het Zomercarnaval, de Bavaria City Racing en het North Sea Jazz Festival is Rotterdam dé evenementenstad van Nederland.  Ook liefhebbers voor kunst en cultuur komen in Rotterdam aan hun trekken: de vaste en wisselende exposities in o.a. de Kunsthal, het Museum Boijmans Van Beuningen, de vele kleine galerietjes verspreid door de stad, het Architectuurinstituut, de concertzaal De Doelen met het RPHO en diverse theaters.

De Erasmus Universiteit Rotterdam telt inmiddels 7 faculteiten en wordt bezocht door ruim 21.000 studenten uit binnen –en buitenland, hetgeen de internationale en jonge uitstraling van Rotterdam extra versterkt.  

De Lijnbaan, de Coolsingel, het Beursplein en de bekende Beurstraverse ofwel de in de volksmond geheten “Koopgoot”liggen midden in het levendige centrum van Rotterdam, winkelstad bij uitstek, waar de winkels in het centrum 7 dagen per week zijn geopend. Ontspannen kan op één van de vele gezellige terrassen of in een Grand café zoals Dudok aan de Meent. Vele restaurants met een internationale keuken, bieden de heerlijkste wereldse gerechten. Rotterdam is niet voor niets door Restaurantgids Special Bite uitgeroepen tot “Culinaire Hoofdstad 2010”.

En dit alles bevindt zich op korte loopafstand van het Emmahuis!